Avatar
Olli Knuuttila
Paid subscriber
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 2588
Paikkakunta: Mikkeli

1 week ago

Hankin pari päivää sitten piirtopöydän. Nyt muutaman päivän opettelun jälkeen tämä tuntuu hiirtä kätevämmältä hallinta- tai syöttölaitteelta ylipäätään. Olenkin nostanut nyt hiiren syrjään, ja kokeillut käyttää vain tätä. Nyt piirtopöydän omistajilta haluaisin kokemuksia miten pitkän päälle, onko ajatuksia siitä toimiiko tällainen malli vai käytättekö sekä hiirtä että piirtopöytää?
 
Kasimir
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9218

1 week ago

Meikäläinen käyttää molempia. Joihinkin asioihin hiiri parempi, kun on siihen tottunut. Joihinkin taas piirtopöytä. Täytyisi vaan virittää uusi (tai jo kuukauden käytössä ollut) Wacom itselle
sopivaksi. Hiiri ja piirtopöytä vierekkäin. Kun käytän hiirtä, niin heitän hiirimaton piirtopöydälle , ja sitten kun kynää, niin siirrän sen maton ja hiiren sivuun.

Kapa

P.s.
Kynän kanssa ei ranne kipeydy.
 
Gamma
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 27
Viesti:

1 week ago

Tällä hetkellä en pirtopöytää omista mutta silloin kun sellainen oli käytin piirtopöytää oikealla kädellä ja hiirtä vasemmalla.
Olen oikeakätinen mutta hiirtä olen käyttänyt molemmilla käsillä, viime aikoina yleensä vasemmalla.
 
motris
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2775
Paikkakunta: Helsinki

1 week ago

Itse olen kans miettinyt piirtopöydän hankkimista. Yksi syy juurikin tuo ergonomia.

Kasimir taisi mainita joskus, että pieni pöytä on hyvä; ei tarvitse niin suuria liikkeitä.

Miten noissa pöydissä menee suunnilleen hinta vs. laatu? Näyttää esim. olevan eri käyttöön erilaisia pöytiä. Jos vaikka hankkisin nyt isänpäivälahjaksi itselleni, niin mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota? En ole hifistelijä, mutta täysin sutta ei viitsisi hankkia. Se kun tulee sitten kalliimmaksi porttiteorian mukaisesti.
 
Kasimir
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9218

1 week ago

Meikäläisellä Wacom Intuos Pro Small. Piirtoalue A5. Valokuvakäytössä ei tarvitse olla yhtään suurempi. Toinen Wacom menossa, välillä kokeilin jotain halpismerkkiä (en muista nimeä). Kolmannen vaihdon jälkeen sain jo rahat takaisin. Ei vaan pelittänyt, kuten olisi pitänyt.

Kapa
 
Avatar
PKivireki
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 613
Paikkakunta: Jyväskylä

1 week ago

Mie halluun mie halluun!

Pitäny käydä kokeilemassa jossain vasta viis vuotta. Nääs syvääminen hiirellä on hanurista.
 
Avatar
PetriAA
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 9
Paikkakunta: Espoo

1 week ago

mulla on Wacon small ollut pari vuotta käyttämättömä laatikossa, kokeilin tunnin ja oli niin vaikeata ettei tullut opettelua jatkettua.
 
vctr
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 15

1 week ago

Olli Knuuttila kirjoitti:
Nyt muutaman päivän opettelun jälkeen tämä tuntuu hiirtä kätevämmältä hallinta- tai syöttölaitteelta ylipäätään. Olenkin nostanut nyt hiiren syrjään, ja kokeillut käyttää vain tätä. Nyt piirtopöydän omistajilta haluaisin kokemuksia miten pitkän päälle, onko ajatuksia siitä toimiiko tällainen malli vai käytättekö sekä hiirtä että piirtopöytää?
Hylkäsin hiiren suht pian piirtotason hankkimisen jälkeen. Mulla on Wacomin halpis A6-kokoinen ja se on just passeli; pääsee ruudun kulmasta kulmaan pienellä liikkeellä. Nykyisin tosin tulee perussurffailut tehtyä tabletilla ja puhelimella niin on tuo pöytäkone jäänyt vähälle käytölle.
 
Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6961
Viesti:

2 days ago

Tosi monetta vuotta (8?) pelkästään Wacom intutos 4 A5 wide käytössä tuplanäyyöllä. Tosihyvä ja mieluinen.
Tärkeää piirtopöydässä on että reunus jatkuu tasaisena tarpeeksi pitkälle piirtoalueen ulkopuolelle niin että kättä voi lepuuttaa pöydän päällä joka nurkassakin.
 
Kasimir
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9218

2 days ago

Tässä uudessa on mukavaa, kun voi siirrellä kursoria myös pelkällä sormella ja suurennella, pienennellä kahdella... Ylös/alas mennään pyörittämälla mukvasti syvennyksessä olevaa ympyrää jne... Toimii myös kuten tabletti.

Kapa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä