Bastard
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2

11 years ago

Onko kellään tietoa, sopivatko nämä laitteet keskenään:
Panasonic FZ20 ja nurkissa pyörivä Sunpak 431 Auto
En ole uskaltanut salamaa lykätä suoraan kameraan, ettei tuu kalliiks.
Jos täältä löytyisi tietoa, tai joku kertoisi, mistä löytyy tietoa.
Ps. Suomen kielellä kiitos, kun toi lontoo ja muut ulkomaat ei oikein taivu mulle...
 
Topi
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 676

11 years ago

Sivuston http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html mukaan Sunpak 431:n laukaisujännite on luokkaa 30-50 V, ja se taitaa olla liikaa FZ20:lle. Eikös tuossa pitäisi olla standardin mukainen 24 V? Muistelisin ainakin taannoin omistamassani ähvätseta kympissä asian olleen näin.

Joka tapauksessa, jos sinulla on tavallinen yleismittari, salaman laukaisujännite on helppo tarkistaa: salamaan virrat päälle niin, että salama ehtii latautua, ja sitten vain yleismittarin kärjillä samalan kengän keskinapaan ja sivunapoihin kiinni mittari jänniteasennossa. Helppoa.

-Topi Kuusinen
 
Bastard
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2

11 years ago

Eikös tuossa pitäisi olla standardin mukainen 24 V? Muistelisin ainakin taannoin omistamassani ähvätseta kympissä asian olleen näin.
Empäs tiä tosta kamerasta. En ole mistään löytänyt sitä jännitearvoa. Salaman olen kyllä mitannut useempaan kertaan ja siinä kuljetaa 60-64V välillä, uusilla pattereilla.
 
peet
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 780
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

11 years ago

[quote=""Bastard""]Empäs tiä tosta kamerasta. En ole mistään löytänyt sitä jännitearvoa. [/quote]
Eipä sitä taida manuaalissa lukeakaan. Pentaxin sietokyvyn selvittelin joskus maahantuojan kautta kun ei muuten ruvennut selviämään, enkä viitsinyt koekappaleeksi tuota omaa kameraa laittaa, sille ilmoittivat 24V.
 
Topi
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 676

11 years ago

FZ10:n käyttöohjeessa tuo kyllä jopa luki. Salaman laukaisujännitteestäkin on sitten ihan oma ISO-standardinsa, ja standardin mukainen arvo on muistaakseni juuri tuo 24 V.

Oli miten oli, tein vikkelän haun DPReview'n Panasonic-osastolla ja haun tulosten mukaan FZ20:n laukaisujännite olisi myös tuo 24 V. Jos Sunpak 431 tarjoilee jännitettä 60 V, ei kannattane ottaa riskiä.

-Topi Kuusinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä