pala76
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 2

4 years ago

Tarvitsisin kameralaukun, johon mahtuu Nikon D7000, jossa kiinni Nikonin oma 55-300mm objekti. Laukkuun pitäisi mahtua mukaan myös toinen perusobjekti 16-85mm ja molempien vastavalosuojat. Plussaa olisi, jos laukkuun menisi myös SB-400 salama ja pientä tavaraa. Mulla on jo Lowepro Nova 3AW ja Nova 140AW. Tuohon 3AW laukkuun mahtuu tuo nikoni tuon pisemmän putken kanssa, mutta se on silti ehkä turhan iso laukku kannella mukana. 140AW taasen on mukavan kokoinen, mutta sinne ei mahdu tuo Nikoni tuon pitkän putken kanssa. Suosituksia/kokemuksia hyvistä vaihtoehdoista?
 
moilami
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 657

4 years ago

Joku Billingham Hadley :p Ei tarvitse sitten toista samankokoista laukkua ostaa enää.

http://www.billingham.co.uk/acatalog/Hadleys.html

Globe Hopelta löytyi ennen kameralaukuksi suunniteltu tuote, mutta ei näyttäisi löytyvän enää. Se ei ole mikään iso ongelma, sillä pehmikkeitä ja tilanjakajia voi itse tarpeen mukaan lisätä laukkuun. Eli pohjaksi joku laukku ja sitten modaamaan.

http://www.globehope.com/fi/products/bags/varala.html

http://www.globehope.com/fi/products/bags/kaakkuri.html

http://www.globehope.com/fi/products/bags/maltti.html

http://www.globehope.com/fi/products/bags/kessu.html

http://www.globehope.com/fi/products/bags/honka.html

http://www.globehope.com/fi/products/la ... /asia.html

Kameralaukun ei missään nimessä tarvitse olla virallinen kameralaukku oikeasta kamerakaupasta, missä lukee "tämä on kameralukku", joten mielikuvitusta käyttöön ja kirpparit yms. kiertoon.

Edit: Minulla on Billingham, ja jos kukaan ei varasta sitä, niin tulee olemaan aika pitkään. Pitäisi olla sadevedenpitävä. On miellyttävämmän tuntuinen kuin Lowenpro tai mitä niitä keinokuituisia onkin. Pikkutaskuja pikkusälälle ei tosin ole niin paljon, mutta eipä ole osoittautunut ongelmaksi käytännössä.
Viimeksi muokannut moilami, 22.7.2013 klo 14.03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
Mäkkäri
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1562
Paikkakunta: Lohja

4 years ago

Itsekin olen etsimässä vihdoin kunnon kameralaukkua itselleni... sekä vaimolle. Kaapeista löytyy läjä toinen toistaan kamalampia Loweproon viritelmiä, mutta ei sellasen kanssa kehtaa mihinkään ulos mennä. Mutta itseä miellyttävät vaihtoehdot ovat A) Jumalattoman kalliita B) Vaikeasti saatavilla. Todennäköisimmin itse asiassa A:n ja B:n yhdistelmiä. Alla olis muutama vaihtoehto joita olen ajatellut, mutta onko olemassa muita vastaavan tyyppisiä laukkuja jotka eivät olisi niin järjettömän kalliita tai vaikeasti saatavia:

http://www.onabags.com/store/small-good ... rk-truffle
http://www.fotosense.co.uk/billingham-h ... 02-01.html

Eli toinen laukku pitäisi olla sellainen johon menee Nikonin D5100 muutaman linssin ja välkyn kanssa. Toiseen taas pitäisi mahduttaa X100S + muuta sälää. National Geographicsin laukkujakin olen miettinyt, mutta jotenkin sopivan näköistä / kokoista ei ilmaantunut. Ja onko oikeasti jollain kokemusta noista ONA:n laukuista? Billingham ilmeisesti kestää isältä pojalle, joten sen suhteen olisi varma valinta.
 
moilami
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 657

4 years ago

Ihan siistiltä näytti tuo Ona. Mutta jotain huomioita siitä verrattuna Billinghamiin: Billinghamissa parasta on mielestäni laukkuläpän nopea avattavuus ja suljettavuus. Ei tarvitse pelata minkään solkien kanssa mutta laukku on silti hetkessä turvallisesti kiinni tai vähän pitemmässä hetkessä todella turvallisesti kiinni.

Edit: juuri huomasin tuossa Hadley Smallissa olevan päinvastoin nuo nahkaiset suljinremmit. Mielestäni ne on paljon tyhmemmin kuin omassani. Ensinnäkin ne voisivat turhaan repsottaa ja toisekseen se nyt vaan tuntuu luontevammalta, jos ne on alaspäin eikä ylöspäin.

Mutjoo, kunnon laukku rulettaa. Sitä tulee vielä varmaan käytettyä enemmän kuin itse kameraa. Suurin osa ajasta kuitenkin helposti menee kamera laukussa (lol olisi ollut hauska tehdä tahallinen yhdyssanavirhe tuohon) eikä kädessä.
Viimeksi muokannut moilami, 29.7.2013 klo 23.00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
Mäkkäri
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1562
Paikkakunta: Lohja

4 years ago

Vähän nettiä selailemalla selvitellyt hieman lisää noista kahdesta vaihtoehdosta.

Billingham Hadley Small
+ Vesitiivis ja suhtkoht pölytiivis suljettuna
+ Irroitettava insert
+ Jakajia tarpeeksi
+ Enemmän isoja taskuja
+ Ipad mahtuu laukkuun
- Isompi kooltaan

ONA Bowery
+ Pirun paljon siistimpi ulkonäöllisesti
+ Pienempi
+ Canvas versio huomattavasti halvempi kuin Billingham
- Vain yksi insert tulee laukun mukana
- Suljettuna ei vesitiivis / pölytiivis
- Nahkaisena kalliimpi kuin Billingham

En vaan vieläkään tiedä kumpaan noista kallistuisi. Billingham suojelee kameraa paremmin, mutta pelkän x100s:n kanssa taitaa olla turhan iso. ONA taas on ulkonäöllisesti ihan eri luokkaa ja pelkän x100s:n kanssa ulkoluun sopivamman kokoinen. Ehkä molempi parempi?
 
moilami
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 657

4 years ago

Itse ajan moottoripyörällä kameralaukku olalla, joten arvostan suojaavampaa laukkua. Jos ei ole tuollaisia erikoistarpeita, niin Ona näyttäisi aivan tarpeeksi suojaavalta. Hieno se on ainakin nahkaisena versiona. Toisaalta taas iPadin mahtuminen kameralaukkuun kameran lisäksi voi olla melkoinen plussa, mikäli iPadia enemmän käyttää.

Jos kamerana on X100s, niin sen laukkuun ei taida hirveästi tarvita lokeroita, koska itse kameraan on vähemmän lisävarusteita saatavilla. Linssinpuhdistusvälineet, laturi, muistikortteja, muistilehtiö ja kynä luultavasti mahtuvat hyvin Onaankin. Omassa Billinghamissani ei ole kuin yksi tasku, ja siihen mahtuu hyvin nuo kaikki järjestyksen pysyessä.

Ulkonäölle voi kannattaa antaa painoarvoa. Laukku on osa ulkoista imagoa aivan kuten kengät, paita, housut ja takki ovat. Tosialoittelija viestittää Lowenprollaan "minulla on kamera". Sitä ei ole silti kaikkien pakko tehdä.
 
Avatar
Mäkkäri
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1562
Paikkakunta: Lohja

4 years ago

Billingham Hadley Small on tilauksessa Suomen Luontokuvasta vaimolle D5100:n kanssa. Ihan mukavaa, että Suomessakin joku noita pitää varastossa, ettei tarvitse ruveta mistään kauempaa tilailemaan :)

Kun tuo tulee, niin sitten voipi päättää, hankkiiko sitä itselle samanlaisen, vai lähteekö tuo Ona tilaukseen sittenkin. Niitä ei taida ikävä kyllä löytyä Suomesta...
 
moilami
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 657

4 years ago

Siistii, että joku arvostaa vaimoansa niin paljon, että ostaa hänelle kunnon kameralaukun.

Suomi on pieni maa, mutta onneksi ulkomailta tilaaminen on nykyisin helpompaa kuin koskaan. Hyvä silti, että Billinghameja edes saa Suomesta.
 
Avatar
mara h
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 42

4 years ago

Siinähän se perusongelma onkin,isoa ei viitsi aina kantaa kun taas pieneen ei sovi,itellä on kolme laukkua+reppu,lowepron isoin lehtimies malli,mihin mahtuu 2ammatti runkoo laseineen,muutama lasi,salama ym sälää,mutta ei siihenkään vielä mahu 120-300 2,8 se pitää roikottaa erikseen,sitten on pikku golla johon mahtuu D800 pystykuvauskahvalla ja 28-300sella ja vähän muuta sälää,tämä on ns.katukäyttöön,myöskin keskikonen lowepro"keikkakäyttöön"mihin mahtuu runko laseineen,toinen lasi,salamavarusteet ym.pikku hilputinta,reppu on pelkästään mehtä ja retki käyttöön,mihin sopii jo vähän evästäkin mukaan,näillä mie olen pärjänny,lähetään sitten inarille,häihin tai muutenvaan
 
Avatar
eskolius
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 113
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

4 years ago

Ketjun aloittajan näkökulmasta olen varmaan jo myöhässä, mutta vastataan, kun osuu niin täydellisesti oman kalustoni kanssa yksiin.

Itselläni on tyypillisesti mukana
- D7000
- lyhyt zoom (välillä 16-85mm, välillä 18-135mm)
- 55-300mm
- 35mm ja/tai 50mm prime.

Nämä matkaavat Löwepro Event Messenger 250 -olkalaukussa.
Vasen lokero: salama (tai duunipäivinä eväät :) ) ja toinen prime
Keskilokero: runko, lyhyt zoom ja toinen prime (tai runko+telezoom)
Oikea lokero: telezoom (tai lyhyt zoom ja prime)

Lisäksi tuossa laukussa on erilaisia taskuja, niin että esim. iPad kulkee näppärästi.
 
Avatar
Mäkkäri
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1562
Paikkakunta: Lohja

4 years ago

Kyllä tuo Billingham Hadley Small on kyllä melkosen pieni kapistus. Mutta toisaalta taitaa olla lähes täydellinen tuohon vaimon varustukseen. Eli menee juuri D5100 + 16-85mm linssi sekä SB-600 sisälle. Laturit ja muut sälät sitten sivutaskuihin. Tosin tuo Nikonin MH-24 laturi 230V adapterin kanssa on melkoinen päänvaiva. Pitää ottaa se adapteri irti, että saa mahtumaan mihinkään. Ja sen irrottaminen ei välttämättä ole niin helppoa ilman apuvälineitä.

X100S:n kanssa tuo voipi olla hieman isohkokin, mutta eiköhän tuohon jotain täytettä keksi :)
 
Avatar
snoop
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 1466
Paikkakunta: Pori
Viesti:

4 years ago

Hommasin superzoomilleni laukun, kun ei se parhaalla tahdollakaan takin alle mahdu. Manfrotto "joku" siksi, että siihen mahtuu eväätkin, 0,33 l pikkutölkki limskaa ja eväsleipäpaketti. LöweProhon ei olisi mahtunut

Kuva

Laukkuun kyllä varmaan mahtuisi ainakin Canonin 600 sarjalainen, Fujin x-sarjaset ja m 4/3:set.
Viimeksi muokannut snoop, 18.9.2013 klo 9.46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Elämäon
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 43

4 years ago

Jos pitäisi kameralaukku/reppu päättä itse ottaisin tämän.
http://www.varusteleka.fi/fi/product/ha ... ling/20981

onhan tuo hintava mutta näyttäisi toimivalta ja rikki tuskin tulisi ikinä saamaan sen verran "militaria" tuotteita tekevä firma että luulis olevan suuniteltu kestämään.
Tähänmennessä tyytynyt normaaliin reppuun ja t-paitaan jonka kääräisen kameran ympärille, reppuun sopii myös hyvin jalustat sun muut.

(saattaahan toi olla myös liian järee..)


Siinä pienempi jonne tosiaan mahtuu vain kamera ja jokin lyhyehkö putki :
http://www.varusteleka.fi/fi/product/ha ... usta/16366

mutta saahan siihen kiinni `pals´ lenkkien ansiosta vaikka tämän --> http://www.varusteleka.fi/fi/product/ha ... case/20546

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä