pleppanen
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1572

9 years ago

Tervehdys,
Onko kenellekään kokemuksia Lowepron repuista Rover AWII ja Rover Plus AW?

Nämähän ovat reppuja, missä fotokamat tulee repun alaosaan, ja muut kamat repun yläosaan.

Olen kokenut hankalaksi sen, että erikseen on reppu muille kamoille ja kameralaukku kulkee olalla. Olkalaukun asentoa kun saa koko ajan korjailla...
 
Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

9 years ago

On. Ostin Rower AW II repun vähän samanlaisten kokemusten perusteella kuin mitä sinä kerrot. Se on lunastanut paikkansa täysin. Ostin sen lantiovyöhön vielä yhden objektiivikotelon ja kotelon vesipullolle, jonka jälkeen siitä tuli pistämätön väline kaikille reissuille muutaman tunnin maisemakuvaussessioista päivän turisti kävelyihin... eli se on aina käytössä kun kameralaukun (Tamrac Pro 8) raahaaminen ei ole järkevää.
 
pleppanen
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1572

9 years ago

Harald,
kuvista näyttää, että lantiovyö on todella leveä ja siinä on paksut vahvikkeet. Onko se käytännössä pidettävä aina vyötärön ympärillä vai taittuuko se jotenkin selän ja repun väliin. En viitsisi lantiovyötä kyllä aina pitää kiinni.
Viimeksi muokannut pleppanen, 13.1.2008 klo 2.31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

9 years ago

Jos sen taittaa selän ja repun väliin, se kyllä painaa silloin selkää. Tässä mallissa sitä ei saa irtikään. Repun painostahan tulee varsin suuri osa tuon vyön avulla lantioille. AW II on isohko reppu johon mahtuu yllättävn paljon tavaraa. Ja jos reppu on painava ja se paino on kokonaan hartioiden varassa, väsyvät hartiat ja kuvaaminen on hankalaa. Kun nostat kameran käsien varassa kasvojen eteen, on koko repun ja kameran paino silloin olkapäillä ja käsillä....  voisi kai sanoa aikalailla hyvästit vakaalle  kuvausasennolle tuolloin. Eli minusta se lantiovyö kannattaa pitää kiinni, se on tarkoitettu kuorman kantamiseen siinä missä olkaviilekkeetkin.
 
pleppanen
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1572

9 years ago

Harald kirjoitti:
Jos sen taittaa selän ja repun väliin, se kyllä painaa silloin selkää. Tässä mallissa sitä ei saa irtikään.
Joo, kysyin siksi, että aion käyttää reppua päivittäisessä käytössä, eli työpaikalle ja takaisin. Painoa ei tule paljon kun alaosassa on vain yksi runko ja 2 opiskaa. Yläkertaan tulee lähinnä normaalit siviilisälät.
Pikkutakki ja ulkotakki päällä voi olla hassun näköistä kun lantiovyö on köytetty viimeisen päälle vyötärön ympäri. Senpä takia kyselin. Olisi ehkä parempi jos lantiovyö olisi irroitettavissa kuten CompuRover AW-mallissa. Jälkimmäinen onkin jo kalliimpi ja eikä mulla ole edes läppäriä. Heh heh.

Kamerareppua olen nyt hankkimassa sen takia, että muutaman kerran työmatkalla on mennyt hyvä kuvan paikka sivu suun kun kamera ei ole ollut matkassa. Senpä takia haen nyt reppua, mihin mahtuu normaalit päivittäiskamat ja kamerakamat erikseen samaan reppuun.
Tässä vielä linkkiä tuohon isompaan reppumalliin:
http://products.lowepro.com/product/Rov ... 025,14.htm
 
Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

9 years ago

Voihan sitä kantaa sitten se vyö auki.... ei sitä mikään estä. Vyön päät vain roikkuvat sivuilla. Jos vaikka pujottaa ne vyön kapeammat keskiosat niistä paksumman osan lenksuista läpi, eivät ne heilu vapaasti takertumassa mihinkään.
 
Avatar
Kija8
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 24
Paikkakunta: Espoo

9 years ago

Hei,

mulla on Rover Plus, jossa kulkee muu sälä paitsi kamera ja tele jotka ovat eturepussa.
On hyvä selkään, kuin rinkka. Se taas tekee sen että lantio-osa on jäykkä ja aika muhkea.
Oikeesti ne auki kulkeminen taistelee näöllisesti pukupäällä rinkka selässä kulkua.
Sieltä ei ole kauheen nopee ottaa kameraa saati vaihtaa objektiivia kameraan.
Kyllä se on päivävaelluksille missä voi tulla mitä vaan ennalta arvaamatonta vastaan.

Tarpeesi kuulostaa enempi Slingshot 300 tyyppiseltä laukulta, itellä on S..200 johon mahtuu mainitsemasi kalusto, muttei muuta ku leipä (ei kolmio ;) ja suklaa patukka, ehkä grandi.
Ameriikan ammattikoulusta
 
pleppanen
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1572

9 years ago

Sain eilen jo hyppysiini tuon Rover Plus AW:n. Tutustuin myös Rover AWII:een, mutta yläosa vaikutti sen verran pieneltä, että päädyin isompaan malliin.

Reppu tuntuu hyvältä, mutta alkututustumisen jälkeen olen jo keksinyt jokusen parantelukohteen. Mikään ei ole täydellistä.
;~)
 
Otto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 33

9 years ago

Hoi. Pari vuotta hankin jonkun jo ohimennen mainitseman CompuRower AW:n ja voinen siitä jonkin aatoksen näpytellä.

Reppu on käsittääkseni melko iso kamerarepuksi ja on jaettu kolmeen osioon:kamerakamat alhaalla, läppäriosasto selkää vasten pystyssä ja ylläälle tosiaan loput romppeet.

Ehdoton huippuhomma ja hienous löytyy repussa siitä, että muita kantamuksia ei lyhyillä ekskursioilla kaipaa. Kamera- ja tietokoneromppeet tosin lohkaisevat itselläni myös ylemmästä osioista melkoisen palan, joten huikean paljon ei yöpymistarpehia mahdu. Kannettavuus on jämäkkä, ja reppu ei ala rasittaa pidemmilläkään apostolin taipaleilla. Lisäksi läppäriosastoon pystyy usein mahduttamaan vaikka matkaluettavaa olettaen toki että läppäri on riittävän siro. Toisin sanoen tilaa isollekin datavermeelle on.

Mutta. Aina on mutta? Pikatilanteisiin - tai edes hieman ripeämpää kameran noukintaa, lasin vaihtoa vaativiin häppeninkeihin - tuo alhaalla oleva, repun keskivälin paikkeilta aukeava, kameraosasto ei  oikein sovellu. Repun selkäpuolelta ulkopuolelle kaartava vetoketju jumittaa herkästi, ja esiin "taittuva" kameraosasto on vähän nihkeä yhdistelmä. 

Tuon nihkeän kameraosaston käytettävyyden tähden olenkin pohtinut, olisiko Stealth AW II tässä suhteessa veikeämpi peli. Käpisteltäväksi moisen tohtisin jostain haalia kyllä. Reppu nyt on kuitenkin ässä peli kokonaisuutena.

Toivottavasti näistä jotain murusia tarttui laukunhankkijan mieltä sotkemaan.

EDIT: Ps. Joo, tulipa vielä mieleen, että se kameraosio on melko matala. Mitään 70-200 2.8 molluskaa ei tuohon käsittääkseni (ei siis kokemusta tuon kokoisista) mahdu.
Viimeksi muokannut Otto, 17.1.2008 klo 11.11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä