Avatar
J.Vuokko
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 8375
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

11 months ago

Nyt pitäisi keksiä halvahko mikrofoni kameraan liitettäväksi. Nuo sisäisen mikrofonin nappaamat laajan keilan äänet ja tuulen kohinat + vakaajien surinat alkavat jo vaivata liikaa.

Kuvaus on lähinnä tavallista vapaa-ajan dokumentointia - joskus välillä luontoakin. Eniten tietysti kiinnostaa kuvan pääkohteiden äänet, mutta hieman ympäristöäkin tarvitaan mukaan. Siis ei saisi olla täysin suuntaava, mutta ei myöskään sellainen kaiken nappaava. En myöskään videoi mitenkään päätoimisesti, joten mikrofonin pitäisi kulkea helposti mukana ja kun tuntuu että videotakin voisi ottaa, niin kameralaukusta vain kameran päälle kiinni.

Vinkkejä? Jotakin tämän tapaista varmasti, mutta tämä on hieman suuri kulkemaan mukana satunnaistarpeita varten: https://www.verkkokauppa.com/fi/product ... eokameraan
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11185
Paikkakunta: HELSINKI

11 months ago

Osta Zoom 1, 2 tai 4 ja siihen joku kunnon haulikko kissanraadolla. Voit laittaa ne ketjuun siten, että saat zoomista vielä kameran raidalle kunnon ääntä. Se helpottaa synkkausta.
 
Avatar
J.Vuokko
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 8375
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

11 months ago

Erillisen nauhurin kanssa en jaksa pelata kun kyseessä on kuitenkin kuvan oton lomassa otettavia videoita.

Jospa tällaisella mono-mikillä pääsisi alkuun?

https://www.verkkokauppa.com/fi/product ... omikrofoni

Kai sillä lasten synttäreistä tai ulkoleikeistä vähän ääntä saa videolle. Tai lomamatkalla hetkittäisiä klippejä.
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11185
Paikkakunta: HELSINKI

11 months ago

Pääsee toki. Siinä on kaikki tarpeellinen, kuten tuulisuoja. Erillisessä on toki myös etuja epämukavuustekijöiden lisäksi, kuten kameraa ei tarvita äänitykseen ja sijoittelu on helpompaa.
 
Tomsku
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 154

4 months ago

Fujin kanssa ikävä ongelma, kun tuo osaa automaattisesti tarkennella videon ottamisen aikana, mutta se tallentuu hirveänä kurinana, rutinana ja surinana kameran omalla mikrofonille siihen videolle.

Kuinka hyvin ulkoiset mikit välttää tätä linssin äänien tallentamista? Pääseekö esim. tuolla Rodella ongelmasta eroon tai edes että sen linssin äänentasot laskisivat hyvin matalalle?
 
jaska26
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 47

4 months ago

Jos ongelma on kameran tai objektiivin tuottama hurina/tärinä, varminta olisi mikrofonin sijoitus erilleen kamerasta. Toiseksi paras vaihtoehto lienee mikrofoni, jossa on hyvä vaimennus (kuminauhajousitus), joka löytyy yleensä vähän isommista malleista. Pieni ja halpa mikrofoni, jollaisissa ei yleensä ole kunnolista tärinän vaimennusta, tuskin ainakaan kameraan kiinnitettynä ongelmaa ratkaisee.
 
Avatar
Dr.Jalopeno
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 1236

4 months ago

Viimeisin mikkiostos oli Boya BY SM-80 reissukäyttöön.Pieni koko oli nimenomaan hankintaperuste.
Kuvaa löytyy sieltä onko tullut ostettua mitä ketjusta. Melko lopusta...
Suunnattava 90 - 120 astetta. Ei pahat äänetkään hintaisekseen. Muut mulla noita isompia Roden ja Sennheiserin tekeleitä. Sanotaan että eron kyllä huomaa yli 350e Sennheiseriin tai 650 Rodeen, mutta abt 50€ mikrofoniksi hyvä. Runko kelluu kumilevyjen varassa. Tuulisuoja kuuluu hintaan.
https://www.digitarvike.fi/boya_by-sm80 ... _varusteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä