nSuperfly
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 13
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

2 years ago

Ostin hiljattain ko. kameran ja kävin Helsingin Rajalassa kyselemässä siihen sopivista salamoista. Luonnollisesti myyjä kauppasi Olyn omaa välkkyä ja torppasi täysin Yongnuon, jota ei kuulemma kannata edes harkita. Mahdollisuus laitteiden kärvähtämiseen on suuri.

Onko jollain kokemusta tällaisesta kombosta? Moni vain kehuu Yongnuota ja on hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Kannattaisiko ostella samantien Olympuksen päälle 300€ salama vai tyytyä Yongnuoon? Käyttötarkoitus olisi lähinnä salama irti kamerasta ja jalustalla -kuvaukseen. M5:ssahan on tuo langaton lähetin jo itsessään, mutta miten se mahtaa pelittää eri valmistajan laitteen kanssa.
 
olliR
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 372
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

2 years ago

Jos haet TTL-yhteensopivaa salamaa Olympukseen, niin joudut käyttämään Olympuksen omia tai Metzin yhteensopivia salamoita. (TTL:llä siis tarkoitetaan sitä, että kamera ohjaa salaman tehoa automaattisesti kuvaustilanteen mukaan, salamaa ei tarvitse säätää itse.) Tietääkseni muilla merkeillä ei ole Olympus tuettuna. Näissä useimmissa toimii myös tuo Olympuksen langaton infrapunaohjaus. Metz:t eivät välttämättä ole sen edullisempia kuin Olympuksen omatkaan.

Jos kuitenkin haet salamaa, jonka saa kamerasta irti ja jonka valotehoa säädetään sitten käsin salamasta ohjaamalla, niin tällöin voit käyttää muitakin merkkejä, ja YongNuo on ihan kohtalainen vaihtoehto. Silläkin on toki paljon eri malleja erilaisin ominaisuuksin. Näissä kuitenkin joudut käyttämään ainakin kamerassa radiolähettimiä (triggereitä), Olympuksen langaton lähetin ei ole yhteensopiva (se käyttää siis valoa välittämään signaaleja).

Esimerkiksi Sulanto oli kokeillut Olympusta ja YongNuota yhdessä ja oli tyytyväinen. Noissa salamoissa radiovastaanotin on sisäänrakennettuna, kamerassa tarvitaan lähetin:
http://sulantoblog.fi/yongnuo-yn-560iii ... okeilussa/

Itse olen käyttänyt E-M10:n kanssa Canoneilleni tarkoitettuja YN-568EX -salamoita ja YN-622C -triggereitä lähettiminä ja vastaanottimina. Homma toimii käsisäätöisenä ihan niin kuin pitääkin, vaikka noissa on tosiaan Canonin ylimääräiset kontaktit salamajalassa. Tuo voisi aiheuttaa ongelmiakin. Salama toimii käsisäätöisenä myös suoraan kameran päällä. Tätä salamaa tai triggereitä ei kannata ostaa Olympuksen takia, se sisältää Canonin TTL:n ja on hinnaltaan kalliimpi.
 
nSuperfly
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 13
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

2 years ago

Kiitos paljon vastauksesta ja hyvästä linkistä. Käsisäätö on aina ollut se oma juttu, enkä ole tainnut koskaan edes hyödyntää TTL:ää. Yongnuo riittää varmasti omiin tarpeisiin. Tuskin tarvitsee siis pelätä sitä, että kamera kärähtäisi jos käytän sitä irtona (lukuunottamatta muutamia yksittäisiä kertoja, kun salama on kamerassa kiinni).
 
RamsesII
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 42
Paikkakunta: Kanta-Häme

1 year ago

Hieman näyttää olevan vanha ketju, mutta laitanpa silti lyhyesti vastauksen, jos joku miettii samaa asiaa.

Eli Yongnuon manuaalisalamat toimivat hyvin minkä tahansa Olympuksen OM-D sarjalaisen kanssa. Omia käyttökokemuksia on OM-D E-M10 ja E-M1 käytössä. Itse käytän yleensä kahta etäsalamaa sateenvarjon kanssa (Yongnuo YN-560 III ja YN-560 IV) ja kauko-ohjaimena kameran salamajalassa  YN-560-TX lähetintä. Tuolla TX-lähettimellä saa mukavasti säädettyä salamatehot ja zoomaukset ym. erikseen jokaiselle laitteelle. Muistaakseni salamaryhmiä voi olla yhteensä 6.

Noista YN-sarjalaisista on useampaa versiota, mutta ainakin nuo Canonille tehdyt toimivat suoraan Olympuksessa.

Ja hinta noissa Yongnuon salamalaitteissa on kohdallaan, eli salamat 50-100 € ja lähetin 30-60€, riippuen siitä ostaako Suomesta vai tilaako Kiinasta.
Olympus OM-D E-M1 (*2), M.Zuiko 12-40mm f2.8 Pro, M.Zuiko 25mm f1.8, M.Zuiko 45mm f1.8, M.Zuiko 75-300mm 4.8-6.7 II, Samyang 7.5mm f3.5.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä