OoO
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1998

6 years ago

Päivää,

voisiko joku antaa perus infopaketin mitä gearia tarvitsen (ja mitä ne maksaa) jos haluan tehdä monen kuvan yhdistelmiä?

Kyseessä ei siis niinkään panoraamat, vaan kuvat jotka ovat rakentuneet esim. pystyruuduista, joita on kolme vierekkäin ja kuvia on kahdessa kerroksessa. Eli kuuden ruudun yhdistelmä ja lopullinen rajaus on jotain 3:2 ja 5:4 kuvasuhteiden välimaastossa.

Eli suomeksi sanottuna haluan vain mahdollisimman paljon detaljeja/pikseleitä yhdistelemällä monia ruutuja ja kuvasuhde pysyy suht normina.

Mitä gearia tarvitsen? Mainittakoon, että mitä pienemmällä kalustomäärällä tästä selviää sitä parempi. Muutama satanen tähän kait menee joka tapauksessa, mutta ns. toimiva budjettiratkaisu kiinnostaa myös.

Ajattelin kuvata joko 50/1.8 af-s tai 35/2.8 PC nikkoreilla.

Kiitos mahdollisista kommenteista.
 
kari-s
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 487
Viesti:

6 years ago

Jos kohde on kaukana (esim. yli 5-10 metrin päässä), et tarvitse mitään. Olen tehnyt Huginilla neljän kuvan kompositioita ihan käsivaralla otettuna (esim. tässä: http://www.flickr.com/photos/smoltron/6111607820 tai tässä toinen: http://www.flickr.com/photos/smoltron/6113416612). Pikseleitä riittää vaikka Afrikkaan jakaisi. Sitten kun etäisyyseroja on paljon, tarvitset panoraamapään jalustaan. Halvimmat pelkästään vaakasuunnassa siirrettävät maksavat ebayssa alle satasen.
 
jarit
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 1023
Paikkakunta: Turku
Viesti:

6 years ago

Sama näkemys edellisen kanssa: käsivara riittää kun on huolellinen ja tiedostaa miten kameraa pitää siirtää.
Mä tein suurimman osan kuvista ihan photarin photomergellä ja se osaa paikata kuvaajan pienet mokat :)
*You miss 100 percent of the shots you never take.*
      -Wayne Gretzky-
 
Kasimir
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9198

6 years ago

Mulla on KingPano, jolla tulee kivasti toimeen, jos vain kamerassa on peilin lukitus. Muuten vaatii sellaisia 1/100 valotuksia ainakin tuolla 50 millisellä. Pc-Nikkorilla pärjää tuollaisella 1/60 s. Vaatii kaukolaukaisimen. Saat sen 80 eurolla + 10 e postikuluja.
ReallyRightStuffilta löytyy sitten kunnollisia, jotka vaativatkin tukullisen seteleitä. Manfrottolta myös saa muutamalla satasella.
Noista kaikista löytyy tietoa hakemalla nimellä.

Pitkillä etäisyyksillä, yleensä maisemissa tulee toimeen käsivaraltakin, mutta jos on kuvassa etualaa lähellä, niin pieleen mennään. Monesti noissa maisemissa etuala on oleellinen elementti kuvan mielenkiinnon kannalta.

Interiööreissä tuollainen pää on välttämättömyys.

kapa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä