Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Kameratori on analogisten kameroiden Nooan arkki

Keskustelu osiossa 'Kameratori.fi' , aloittajana Kona, 29 Helmikuu 2024.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 546
    3 127
    113
    Onhan kaikilla perusteensa. Tietysti. Sen selvittäminen, onko esimerkiksi hallintokuluista maksettu ehkä liikaa työpanokseen nähden, taitaa olla aika hankalaa. Huonojakin kauppoja saa tehdä, kunhan ne ovat laillisia. (Esimerkiksi, emoyhtiön omistamista toimitoista SAA maksaa reiluakin vuokraa.)

    Ja, kuten sanottu, vielä ei ole tuonkaan mainitsemani konkurssiryppään osalta viimeistä riviä kirjoitettu. Valistunut arvaus on kuitenkin, että silleen ne raukeavat. Tuhansien konkurssien maassa ei kenenkään työpanosta riitä kaikkien selvittelyyn.

    Taitaa olla parasta kirjoittaa tähän vielä se, että

    Edellä mainittu on siis "yleistä elämänkokemusta", vaikka se jo tulikin sanottua. Ei siis koske mitenkään alussa puheena ollutta firmaa, josta en tiedä yhtikäs mitään.
     
  2. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 211
    508
    113
    Konsernilainoilla, -avustuksilla ja siirtohinnoittelulla pääsee jo ihan mukavasti alkuun verosuunnittelussa. Tilintarkastaja ei ole viranomainen, vaan hänen tehtävänsä on semminkin omistajien vastuullisena edunvalvojana tarkastella liiketoiminnan raportointia, kirjanpitoa, tilinpäätöksiä, hallintoa ja antaa lausuntoja niiden laadusta. Konsultointi ei kuulu tilintarkastajan toimenkuvaan varsinaisesti, vaikka sellaistakin tilintarkastusfirmat tarjoavat. Tilintarkastajalla on toki rikosoikeudellinen vastuu, mikäli hän ei lausunnossaan ota puheeksi havaitsemiaan epäkohtia erityisesti sikäli kuin niihin liittyy rikoksia.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Maaliskuu 2024
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 546
    3 127
    113
    Oikea-aikainen konkurssi on aina ollut kannattavan liiketoiminnan peruspilareita... :)
    Tunsin aikoinaan yhden panimon luotonvalvojan, jonka tehtävnä oli vahtia, ettei yhdenkään kaljakuppilan velkasaldo kasva yli 15000 markan. Siis markan...

    Se 15 donaa oli siihen aikaan rajana. Sen verran luottoa saatuaan kuppila teki heti konkurssin ja jatkoi ensi viikolla serkkupojan nimissä uudella toiminimellä. Luotonvalvojan hommana oli kieltää kuskeilta kaljatynnyreitten sisään kanto, kunnes laskua oli lyhennetty tarpeellinen määrä.
     
  4. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 028
    635
    113
    No joo, varmaan on maailmassa monenlaista yrittäjää.

    Itse olen huomannut parhaaksi strategiaksi yrittämisen suhteen sen, että pitää kaikki asiakkaille annetut lupaukset ja hoitaa hommat verottajan ja vastaavien suhteen niin kuin pitää.

    Tällöin puuhalla on jatkumisen mahdollisuudet vaikka hieman pitempäänkin. :)
     
    paraneva tykkää tästä.
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 546
    3 127
    113

    Sun yritystoiminta on yksin yrittämistä. Mainitulla firmaryppäällä oli 200-300 ihmistä töissä. Hiukan eri mittakaavan juttuja.
     
  6. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 098
    1 005
    113
    En nyt asiaa tuntematta alkaisi vihjailemaan.
    Jos tämä oikeasti kiinnostaa ko yhtiön osalta, osakasluettelo eli luettelo yhtiön omistajista on julkinen, samaten tilinpäätös, niistä asia selviää, ja ne on hyvä hankkia ennen kuin lausuu liian pitkälle meneviä arvioita.
     
  7. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 546
    3 127
    113
    Ilmeisesti en kuitenkaan sitten - vaikka niin luulin - kirjoittanut riittävän selkeästi, että mainitsin asiasta yleisellä tasolla, enkä varsinaisesti po. firmasta yhtään mitään.
    My bad, en ehkä osaa kuitenkaan kirjoittaa riittävän kansantajuisesti.

    Mainitsemasi asiakirjat ovat toki saatavissa, mutta ymmärtänet itsekin, ettei niistä ilmene onko samoilla omistajilla muita yhtiöitä Suomessa tai ulkomailla.
     
  8. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 098
    1 005
    113
    Jep, selviää tietysti omistajat ja onko yhtiöllä omistajana joku holding-yhtiö. Niistä ilmenee myös se mitä ns tilinpäätössiirtoja osakeyhtiössä on tehty ennen tilikauden tulosta. Varaston arvolla ja muutoksella lienee merkitystä myös. Eihän tuo bisneksenä kultakaivos ole.
     
    Viimeksi muokattu: 2 Maaliskuu 2024