Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

  1. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 100
    1 005
    113
    Tästä olen täsmälleen samaa mieltä.

    Pahin virhe mihin hallitus nyt voi syyllistyä onkin ansio- ja yritystoiminnan verotuksen kiristäminen, kun julkisen talouden ongelma ei suinkaan ole liian kevyt verotus, vaan nimenomaan liian suuret ja tuloja paljon nopeammin kasvavat julkiset menot, Rinne-Marinin hallituksen perintönä siis. Toinen pääongelmamme on talouden kasvun puute; ja sille veronkorotukset ovat myrkkyä.
    Jos jotain veroa pitää korottaa, niin olkoon sitten alv. Jo pienikin parin prosentin alv korotus tuo valtion kassaan 1.2 miljardia, eikä tunnu kenenkään kukkarossa millään tavalla. Se on myös tasapuolinen, koska silloin nekin pääsevät osallistumaan verotulojen kartuttamiseen, jotka muutoin eivät valtionveroa maksa.
     
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 240
    1 233
    113
    Usein sekä hymyilyttää että surettaa, kun poliitikot (minkä väriset tahansa) puhuvat välttämättömyyksistä. Mitään aitoja välttämättömyyksiä ei ole olemassa, ne kaikki ovat ehdollisia. Rehellinen poliitikko sanoisi: "Toimenpide X on välttämätön jos haluamme päästä päämäärään Y." Ja vielä hän lisäisi: "Toimenpiteellä X on ihmisryhmään A vaikutus B ja ryhmään C vaikutus D."


    Into jolla hallitus sinällään täysin ymmärrettävästi ja loogisesti ajaa työmarkkinauudistuksiaan on kuitenkin peittänyt näkyvistä - tahattomasti tai tahallisesti - monia muita viennin kannalta kenties myös kiinnostavia asioita.


    - 2022 - 2025 Suomen työvoimakustannukset nousevat _hitaammin_ kuin kilpailijamaissa ja työn tuottavuus kehittyy suurin piirtein samaa vauhtia kuin kilpailijamaissa. Sen sijaan euron vahvistuminen ja valuuttakurssien muutokset (joille kummallekaan emme voi juuri mitään) nostavat kustannustasoamme; Ruotsin devalvaatiot eivät oikein ole meidän päätettävissämme. Vuodesta 2008 Suomen kustannuskilpailukyky on selvästi parantunut ja. Etlan käsityksen mukaan kilpailukyky myös tänä vuonna paranee. 2023 Suomen teollisuuden kilpailukyky parani.


    - palveluviennin sekä osuus että arvo on tällä vuosituhannella noussut voimakkaasti. Palveluvienti on paljolti korkeasti koulutettujen työntekijöiden tekemää. Nyt hallitus kaavailluilla uudistuksillaan aivan olennaisesti vaikeuttaa asiantuntijoiden rekrytoimista Suomeen. ( Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen: Kansainvälisten huippuosaajien saaminen Suomeen on alan kohtalon kysymys EK pettyi hallitusohjelman maahanmuuttoseikkoihin: Työperäistä maahanmuuttoa on lisättävä, mutta hallitus valitsi toisen suunnan )


    - toisaalta tavaraviennin suurin yksittäinen ryhmä on taas paperi ja paperituotteet, tavaraviennistä suuri osuus on edelleen matalan kotimaisen jalostusarvon tuotteilla.


    - tutkimuksen ja kehitystyön osuus BKT:stä on Suomessa vuodesta 2011 (Eurostat) selvästi laskenut, esimerkiksi Saksan ja Ruotsin kohdalla osuus on kasvanut.


    - monet tutkijat säännöllisesti huomauttavat kilpailulle haitallisista säilyttävistä yritystuista (yritystukien määrähän kasvaa jatkuvasti), niitä ei näköjään vaan haluta perata. Ministeri Rydman itse asiassa lopetti ministeriönsä yhteydessä toimineen yritystukien tutkimusjaoston. Mitäpä sitä turhia...




    Mutta kaikesta huolimatta, kyllähän hallitusta pitää uskoa kun se sanoo, että Suomen vienti pelastuu ennen kaikkea (ainoastaan?) työntekijän asemaa heikentämällä. Ja tokihan maahanmuuton vaikeuttaminen myös on tärkeää, eihän tänne kaivata lisää työntekijöitä etenkään kun syntyvyyskin on niin hyvällä tolalla.
     
    Viimeksi muokattu: 15 Huhtikuu 2024
    ougle, SakkeM ja paraneva tykkäävät tästä.
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Jokainen ns. täydellä pakalla pelaava tiesi jo Sipilän kohkauksen aikoihin, miten sotemenojen tulee käymään. Kepulien märkä uni aluehallinnosta, josta jokainen politrukki saa kivan luottamusmiespaikan, toteutettiin vastoin kaikkea järkeä. Nyt sitten ajetaan hoitoa alas, jotta saadaan megalomaaninen hallinto kustannettua.

    Screenshot 2024-04-15 at 6.11.12.png
     
  4. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 213
    508
    113
    Jos on täyden pakan lisäksi vielä ripaus pelisilmää, niin ymmärtää, miten maakuntien EU rakentaa hallinnollisia portaita, joilla vieroitetaan kansalaiset paikallisesta päätöksenteosta ja omasta valtiollisesta päätöksenteosta luomalla välitaso, joka ottaa tehtäviä ja vastuita pois molemmilta perinteisiltä hallinnon tasoilta.
     
  5. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 100
    1 005
    113
    Politiikan tekeminen on mahdollisen taitamista.

    Toinen viisaus on se, että taloustiede on ns yhteiskuntatiede; taloustiede ja taloustieteelliset näkemykset ja tutkimustulokset eivät ole millään tasolla tosiasioita. Ne ovat hyvin alttiita niiden esittäjien ja tutkijoiden mielipiteille, etenkin poliittisille mielipiteille.

    Taloustieteilijät eli ekonomistit osaavat hyvin huonosti selittää talouden mennyttä kehitystä (backcast), tulevaisuuden kehitystä (forecast) ekonomistit eivät kykene ennakoimaan juuri lainkaan. Ja mikä pahinta ekonomistit eivät kykene yksimielisesti analysoimaan edes talouden reaaliaikaista tilaa ja siihen vaikuttanneita tekijöitä (Public financial present statement analysis).

    Pekka Pouta on aivan yhtä hyvä talouden tilan ja kehityksen arvioija kuin Anni Marttinen, Patrizio Laina, Aki Kangasharju tai Sixten Korkman.
     
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Aasiasta toiseen, maanosaan tai muualle.

    Tunnettu keravalainen toisinaanajattelija on toistuvasti julkisuudessa mollaannut lehtikuvan nykytilaa, kuvien laatua ja kuvaajien sekä taittajien yms. ammattitaitoa. Asia tuli (taas) mieleen, kun iltalehdestä seurailin yhden henkirikoksen uhrin, oletettavasti Saara Arvan, ruumiin jätösten löytymisestä kertovaa juttua. Jutun tekijän piti tietysti kuvakin siihen löytää..... Ja löytyihän se. Väliäkö sillä, että kyseessä on nimenomaan paskakuva.

    Sanoisin, että X-Jorma on tasan tarkkaan oikeassa.

    Screenshot 2024-04-17 at 11.06.39.png
     
  7. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 176
    340
    83
    "Ukraina kertoo tuhonneensa ensimmäistä kertaa koko sodan aikana venäläisen Tupolev Tu22M3 -pommikoneen... Venäläisten mediatietojen mukaan koneen miehistö pelastui koneesta katapulttien avulla." -IL 19.4.2024

    Jos näin, niin nuo keskiaikaiset varaosat tässä hymyilyttää.

    518034_original.png
    Tupolev Tu-22 lentokoneen heittoistuinta ollaan vaihtamassa katapulttiin.
     
  8. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Urjalan makeistukun vastaveto hallituksen suunnitelmille nostaa makeisten arvonlisäveroa.

    Screenshot 2024-04-20 at 18.14.17.png
     
  9. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    "You can always count on Americans to do the right thing, after they have tried everything else first"
    - Winston Churchill
     
    SakkeM tykkää tästä.
  10. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113

    Niinpä.... Vanhimmat laukkulaiset saattavat muistaa ne amerikkalaiset pommikoneet pommittamassa Helsinkiä. Monenlaiseen tarkoitukseen sitä Amerikan apua on riittänyt.
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Perämoottorien korjauspalstalla joku antoi selkeät ohjeet Yamahan huoltoon.... Oletettavasti kaveri tietää tarkkaan, mistä puhuu, mutta sehän ei vielä tarkoita sitä, että sen osaisi myös sanoa.

    "Kampiakselilla keskinmäinen laakeri ja sen vieressä pukki joka valskaa ja aiheuttaa stefalle ylimääräistä tuskaa auttaa stefojen vaihto mutta ei vikaa korjata sillä vika jää edelleen stefat on vain merkki siittä että kaikki ei kunnossa auttaa ääneen seos ja stefat jatko on että kone tulee hajoamaan hetkenä minä hyvänä ..yamahan stefat on huolletuissa ja hyvällä ajolla noin 10-15 v iältään vaihto kuntoisia sama keskilaakeri mikä ekana menee sit rupee päät antamaan ääntä kampiakseli pitäisi laakeroida stefojen yhteydessä yleensä silloin kun koneseen vaihdetaan toista kertaa stefat elin aikana sen on tullu huomattua männät saa ajaa aika romus ennen kuin lakkaa kokonaan toimimasta se on vaan tosi asia....Myös liian laiha seos osaa vinkasta jos männät hyvät koneessa on mutta ilman seos ruuveista voi hyvin tehdä diaknoosia ja katsoa mikä sylinteri renaa ala kaasutin alastefat keski kaasari pukki ja pensapumppu .yläkaasari yläpään stefa ..niistä näkee mikä ahistaa ja on muutakin mutta tulee liikaa kirjoitusta kyl tääl noita varmaan löytyy seppiä ketkä neuvoo ...."
     
    Jaakko tykkää tästä.
  12. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 028
    635
    113
    ^ Joo, usein olen huomannut, että käytännön tekijämiehet ja ”kynämiehet” eivät välttämättä ole samoja henkilöitä… :)
     
  13. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Ongelma on tuttu, vanhoista Yamahoista, siksi kai ymmärrän (tai ainakin niin luulen) - vaikka kirjallisessa tyylissä olisikin hieman hiomista.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  14. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Ja lunta tulee. Paljon :)
     
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Ei kun kuvaamaan. Vähään aikaan ei lumimaisemia sitten taida ollakaan näillä nurkilla.
     
  16. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Oon kovas kuumeessa ollut.
    Muuten menisin itte. Kurkkutauti jyrää...
    Ikkunasta ottelin parilla mööpelillä videoita, äsken.

    Sairastelu selittääkin, osaltaan, viime aikojen hyperaktiiviisuutta netissä?
    Kun ei just muuta voi - on kunnon väen kiusana somessa..
    Kuume takaa juttujen laadun tason :)

    Lumimaisemia on kyllä, aiemmilta vuosiltakin, aika lailla. Ilmakuvia, sellaisia, vois olla enemmänkin.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  17. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Taigan takatalven taikaa

    [​IMG]

    23.4.2024 vähän ennen kuutta aamulla Hertsikassa.

    ja klo 9 jälkeen:
    [​IMG]

    - Kun ei muuta tekemistä niin seuraa lumen kertymistä!
     
    Viimeksi muokattu: 23 Huhtikuu 2024
  18. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Vois ostaa Purralle vappulahjaksi yhden pullon, mutta ei taida uskaltaa. Ties vaikka hoksaisi, että muutamat nykyisin vielä arvonlisäverottomat palvelut on saatava verotuksen piiriin...

    chateau-la-grace-fonrazade-persevero-2019.jpg
     
    ougle, Est ja JPu tykkäävät tästä.