Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Pienelle reissujalustalle edes kohtuullinen kuulapää

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana Loufee, 12 Maaliskuu 2024.

  1. Loufee

    Loufee Member

    189
    5
    18
    Tilasin pienen Siruin hiilikuitujalustan painon ja kokonsa vuoksi retkeilyyn mukaan otettavaksi, mutta nuo mukana tulevat pienet kuulapäät ovat kokemuksen mukaan onnettomia (varmaan jalustakin, ei tartte siitä kommentoida enempää) ja haluaisin jonkun ihan kohtuullisen kuulan vaihtoehdoksi valmiiksi sitten kun palaa käpy tuohon.
    Eli mitäs valmistajia ja malleja tällaisissa olisi jotka eivät pilaisi sitä painoa ja kätevyyttä tuosta, eli en ole mitään kilon painoista monoballia hankkimassa tuohon enkä muutakaan isoa kuulaa.
    Ja en käytä tätä järkkärillä tai isoilla putkilla, enkä suunnittele ottavani laakakameraa mukaan reissuuni, niin sellainen oikeasti pieni, mutta laadukas kuula olisi haussa ennen kuin ostan sen Gitzon joka sitten jää kotiin kuitenkin eikä tästä ollut mitään hyötyä.
     
  2. kto

    kto Well-Known Member

    2 526
    93
    48
    Linhof Profi Ballhead I
    Toimii kesät talvet, pieni ja kevyt, mutta kantaa hyvin vaikka 6x6 kameran. Varmaan 20 vuotta oltu yhdessä.
    Tarvittaessa päähän joku haluttu pikakiinnitys, mulla on Novon MiniConnect.
    Ei saa enää uutena - eikä olisi varaakaan - mutta käytettynä Saksasta. Ei kovin yleinen.
    K
     
  3. Loufee

    Loufee Member

    189
    5
    18
    Onko kokemuksia Benron GX 25/30/35 malleista kenelläkään? Nämä ymmärtääkseni suht passelin kokoisia ja painot ovat 340-400g joka toki paljon, mutta en löydä kevyempiä missä olisi edes kohtuullinen kuulan pito.
     
  4. Antti M

    Antti M Member

    542
    18
    18
    Mulla on tommonen GX25. Pito riittää hyvin, jos ei tarvitse mitään kovin etupainoisia yhdistelmiä kannatella. Fujinon 70-300:n kanssa olisi kaivannut telepäähän zoomattuna vähän lisäpitoa, kun objektiivista puuttuu jalustapanta. Vähänkin paremmin tasapainotettuna kantaa kyllä isompaakin kuormaa ihan mukisematta. Kaikin tavoin parempi pää kuin vaikka Benro B1.