Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Meillä sade lakkasi jo. Mutta niinpä näkyy.... Tutkakuvassa just siellä sun kulmillasi on aikamoinen kuuro.

    Screenshot 2024-04-23 at 6.08.17.png
     
    Est tykkää tästä.
  2. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Joo, tos toises ketjus (=)) videostilli mut tulee lisää vaan...
     
  3. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 240
    5 889
    113
    Aika reippaasti tulee vieläkin.
     
  4. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Ja vielä
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Tuli sitä. Olisin jättänyt sulamaan, mutta eukon piti päästä kylille. Hämäläisestä hitaudesta on joskus hyötyäkin, en ollut vienyt lumikolaa vielä pois nurkalta. Kahteen kertaan kolattava, toisen kerran sitten kun auraaja teki vallin. 15 cm, mutta tiukkaa ja märkää tavaraa.

    lunta.jpg
     
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Voisi tietysti ollakin :) mutta kunnan työntekijöiden työkulttuuriahan tuo myös kuvaa. Sivullinen pitäisi työntekoon käytettynä semmoista puolta työajasta jonkinlaisena miniminä. Ainakin noissa töissä siihen on harva yltänyt. Ehkä nyt sitten kun aitoon neuvostoliittolaiseen malliin valvojia on lisätty, tilanne hiukan paranee. Vanhassa kunnon NL:ssa joka hommaan tarvittiin kaksi henkeä: tekijä, ja sitten se, joka katsoi, että se tekijä tekee työnsä. Juttu on vain tilaajille, mutta olennainen tiivistynee noihin kuviin:

    Screenshot 2024-04-25 at 7.46.43.png Screenshot 2024-04-25 at 7.47.19.png
     
  7. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Piti ostaa käytetty polkupyörä varazyggeliks ja just kuulin että varaamani ihana munamankeli oli förattu...
    Itseltäkin pöllitty aika monta.
    Muutoin suht reilua poppoota, täälläkin, mut toi fillareitten kössiminen on kyllä skeida juttu.

    Mitään tyyrimpää en enää edes osta. Mutta kun mikä tahansa romukin kelpaa...
     
  8. ougle

    ougle Member

    173
    21
    18
    Tätä jäsen PhotPolin mainitsemaa levyä soittaa eduskunnassa eräs Zyskovits vähintään vuoden välein mutta E... Kokoomus on ollut asiasta hiljaa kuin tietty keltainen neste sukassa ... demarit ovat jo vuosia sitten ehdottaneet verollepanoa.
     
    Viimeksi muokattu: 26 Huhtikuu 2024
  9. ougle

    ougle Member

    173
    21
    18
    Onko tässä käynyt persuille vähän samanlaisesti kuin Stalinille Kuusisen hallitusta ja "Suomen kansanarmeijaa" kootessaan ... löytyi vain "Äikiöitä" tai "Prokkosia" ja vain 89 punaupseeria (hengissä olevaa) ...
     
  10. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Pitänee korjata alkuviikon arviota. Lunta kyllä sitten tuli, minulla oli auton katolla 15 cm. Maassa varmaankin hiukan enemmän.
    - Toisekseen, ratikoiden hyytyminen ei johtunut lumesta, vaan jäätävästä tihkusta, joka jäädytti ajolangat ja esti ratikoiden virransaannin. HKL:llä kuulemma on kaksi huoltovaunua, jotka voivat levittää glyseriiniä langoille, mutta se varustus oli jo purettu pois kesän ajaksi. Merellisiin paikkoihin, kuten Kruunuvuoren sillalle, suunnitellaan ajolankojen lämmitysjärjestelmää, siellä ne jäätyvät helpommin merestä nousevan kosteuden vuoksi.
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Mitä punaupseeerihin tulee, niin aika iso osa pestautui Britannian armeijaan silloin aikoinaan. Briteillähän oli parikin yksikköä Vienassa, ja ko. Karjalan rykmentti taisi olla häätämässä heimosotureita Vienasta omille mailleen. Ko. brittiarmeijaan pestautuneet saivat Britannian kansalaisuuden, ja iso osa muutti sitten Kanadaan tai muihin Brittiläisen imperiumin maihin perustamaan uusia Sointuloita.
     
    niffe tykkää tästä.
  12. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Oui!

    Tuollaisia luin, pian kirjoittamani jälkeen, itsekin.
    On hyvä korjata väärinkäsityksiä.

    Kyllä täällä asiat hoidetaan kondikseen ja mikäs se semmonen kaupunki oliskaan jota sää ei joskus yllättäis!
    Maailmalla on esimerkkejä, joissa yltyypi suorastaan katastrofaalisiin sfääreihin, luonnonvoimien jippoilut, ihmisen byggaamaa infraa kohtaan...
     
  13. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 100
    1 005
    113
    Juuri näin.

    Säät vaihtelevat hyvinkin paljon, talvella on usein lunta ja joskus myöhään keväälläkin. Kesät ovat välillä sateisia, usein on kesälle osunut myös hieman pidempi 5-10 päivän hellejakso, ei kuitenkaan joka kesä.

    Ilmaston väitetään muuttuneen. Voi olla, mutta oman muistini mukaan lapsuuteni kesät olivat Suomessa lämpimämpiä kuin nyt. Toisaalta useana talvena oli huonosti lunta tai ei juuri lainkaan.

    Vanhempieni kerotoman mukaan erityisen lämmin oli viimeinen rauhan kesä 1939. Ilmasto oli sama, mutta sattui lämmin sääjakso.
    Myöhemmin Saksassa asuessani, siellä oli varsin viileitä kesiä, vaikka Suomesta tarkastellen ollaan aika paljon etelämpänä.

    Säät vaihtelevat ja kauas on aina pitkä matka.

    Yhteenvetona: en pidä järkevänä, että 5 miljoonan asukkaan kansaa yhdessä maailman pohjoisimmassa, ylivelkaantuneessa maassa, jossa asuvat läntisen EU:n selvästi köyhimmät kansalaiset, kurkutetaan ilmastonmuutoksen nimissä taloudellisesti jatkuvasti mm. liikkumisen ja asumisen kustannuksia lisäämällä samaan aikaan kun suurin osa maailman maista jatkaa täysin entiseen malliin mm. päästöiltään suurten kombinaattien lisäämistä.
    Mutta hyvä kuitenkin, että EU on nyt tehnyt hyviä päätöksiä mm. Pullonkorkkien kiinnitysdirektiivillä ja pullonpalautusdirektiivillä.

    Maapallolla on vielä toivoa näiden korkki-japullonpalautusdirektiivien myötä.
     
    iikkoo tykkää tästä.
  14. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 240
    1 233
    113
    Ilmaston muuttumisesta on kyllä ihan näyttöäkin. Aloittaa voi vaikka tuolta: Climate.gov Home
    Ymmärtääkseni sekä Kiinan että Yhdysvaltojen osalta ainakin CO2- päästöt pienevät tänä vuonna. Jota asia kiinnostaa voinee varsin helposti tarkistella lisää.
     
  15. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 100
    1 005
    113
    Voi hyvinkin olla, tai sitten ei.

    Mielestäni suomalaisia köyhiä kansalaisia ei kuitenkaan kannata kuristaa ilmastonmuutoksen nimissä.

    Diesel maksoi tänään 1.70 Karjaalla. Mutta Ruotsissa sekin se on halvempaa, vaikka huomattavasti kevyempi kotitalouksien verotus, kotitalouksien varallisuus lähes kolminkertainen, tulot varsinkin nettotulot lähes tuplat, autot paljon halvempia…
     
    iikkoo tykkää tästä.
  16. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 213
    508
    113
    Maapallolla on erilaisia ilmastoja, joiden syklisyys vaihtelee koko ajan. Ilmaston lämpeneminen saadaan aikaan mittaustuloksia ja jaksotuksia manipuloimalla. Syitä tähän on toki lukuisia. Ylikansallisen verotusjärjestelmän lanseeraus, päästökaupan legitimointi, sodankäynti energiamuodoilla, protektionismi, valtapolitiikka, you name it.
     
  17. Est

    Est Well-Known Member

    17 085
    1 816
    113
    Kuten tavallista, netin "asioiden tuntijoille" ovat ihan peruskäsitteetkin aika lailla tuntemattomat ja hauskasti vallan sekaisinkin.
    Mutta mitäs siitä - "viihtymäänhän tänne on tultu".
    Ja tylsiähän ne - asiallisuus ja faktat... liioittelu, tietämättömyys ja itsekeksityt "
    totuudet" sen sijaan jättävät tilaa leikittelyille ja luovuudelle. ;) ;)

    edit. Tää tuli väärään ketjuun.
    Tihrusilmä-pullasormi, mobiilaitteellaan, näin möhläilee...
     
    Viimeksi muokattu: 27 Huhtikuu 2024
  18. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 240
    1 233
    113
    Niin, mikä nyt sitten kenenkin silmin on köyhien kansalaisten kuristamista. Ehkä hallitusohjelmastakin voisi löytää jotakin siihen viittaavaa? Polttoaineiden hinta on tainnut Suomessa olla suhteellisen korkea jo vuosikymmeniä, kauan ennen mitään ilmastotoimia. Jakeluvelvoite toki nykyään vaikuttaa siihen, mutta siinä taisi hallitus tulla vähän kuluttajia vastaan.
    Mietin hetken aikaa sitä, mitä muita sellaisia ilmastotoimia on, jotka suoraan ja yksiselitteisesti kuristavat köyhiä kansalaisia täällä Suomessa. Ei kyllä äkkipäätä tullut mieleen...
     
  19. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 213
    508
    113
    Olisiko lämmityskulujen kasvu esim. täällä pk-seudulla 2022 +30%, 2023 +17% ja 2024 +8%. Yhdistettynä aiheeseen liittyviin remppoihin, taloyhtiöitä menee nurin, joten siinä voi niin köyhä kuin vähän varakkaampikin päästä osalliseksi ilmastonmuutoskamppiksista omaisuuden mennessä vasaran alle.
     
  20. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 548
    3 129
    113
    Edellinen hallitus kyllä "kuristi kansalaisia" ilmastoagendalla. Tilannehan on nyt muuttunut, hallitus on vaihtunut. Tämän hallituksen ilmastotoimia ei ole kehuttu, eikä niistä ole valitettu ;)

    Polttoaineiden hinnalla kikkailu (verotus ja jakeluvelvoite) ja energian hinnan manipulointi (turpeen polton ja hiilivoimaloiden lakkauttaminen, sähköpörssin kummallisuudet) ovat vaikuttaneet monen elämään. Tuttava esim. lopetti työssäkäynnin kannattamattomana: asui vähän kauempana työpaikalta, ja ajeli noin 60 km työmatkaa. Sanoi, että se 400 euroa kuussa bensaan vielä menetteli, mutta kun lasku nousi 800 euroon, hän jäi töistä pois. Se ehkä oli äärimmäinen toimi, mutta aika monen. pitkää työmatkaa kulkevan talouteen tuli aika iso lovi.
     
    Viimeksi muokattu: 28 Huhtikuu 2024
    niffe tykkää tästä.