NewsPoster
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 14

10 years ago

Valmistusviallisista objektiiveista ja eri yhtiöiden laadunvarmistuksesta statistiikkaa
       

Törmäsin jälleen mielenkiintoiseen artikkeliin: Bob Atkinsin sivuilla on Lensplay.com:n kanssa yhteistyössä tehtävästä eri kameravalmistajien objektiiveihin liittyvästä tutkimuksesta statistiikkaa. Tutkimuksen päätarkoituksena on saada jonkinlaista dataa siitä, miten suuri osa valmistajalta lähtevistä objektiiveista on ostohetkellä viallisia.

Massatuotannossa yksi helpoin tapa laskea tuotteen hintaa on laadunvarmistus (tai sen suorittaminen pienemmillä otantamäärillä) ja tämän näkee sivulta löytyvästä taulokosta. ns. "piraattivalmistajien" objektiiveista löytyy useammin vikoja, kuin kameravalmistajien omista objektiiveista. Tähän mennessä kertyneistä tuloksista näkee, että Sigman ostaneilla ja kyselyyn osallistuneilla keskimäärin joka viides objektiivi on ollut viallinen, kun taas Canonilla, Nikonilla, Konica-Minoltalla ja Sonylla vialliseen objektiiviin törmääminen tapahtuu 5-10 prosentin todennäköisyydellä.

http://www.bobatkins.com/photography/le ... urvey.html

Tutkimukseen voi osallistua menemällä Bot Atkinsin sivustolta löytyvän linkin kautta tutkimussivulle. Tutkimukseen liittyviltä sivuilta linkitettyjä osallistumisia ei hyväksytä tutkimukseen.

edit: Otsikko liian pitkä...
Viimeksi muokannut NewsPoster, 23.2.2007 klo 10.28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Teemu Laine
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7986
Paikkakunta: Turku
Viesti:

10 years ago

Piti muuten itsekin osallistua Sigman, Canonin ja Nikonin osalta. Sigman tapauksessa kaksi kolmesta uutena ostetusta EX sarjan objektiivista oli viallisia (toisessa viallisessa tarkennusmoottori vinkui ja toisessa ei saanut skarppia kuvaa telepäässä millään aukolla). Nikon & Canon saa ainakin täältä suunnasta täysin puhtaat paperit.

Kyselyyn osallistuminenhan on helppoa. Taulukosta valitaan miten monta minkäkin valmistajan objektiivia on ostanut viimeisen vuoden aikana ja defective-kenttään laitetaan kuinka moni objektiivi oli viallinen. Jos ostit kaksi objektiivia ja molemmat vaihdettiin toiseen, taulukkoon merkataan saaduksi neljä objektiivia joista kaksi oli viallisia. Jos taas objektiivit huollettiin ja sait saman objektiivin takaisin, taulukkoon merkataan kaksi objektiivia ja kaksi viallista.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä