AuntWithFlowerhat
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 67
Paikkakunta: Pirkkala
Viesti:

5 years ago

Moro! Oon ajatellu kokeilla greenscreeniä. Mistä löytyisi hyviä tutoriaaleja greenscreenin käyttöön, kertokaa myös millainen greenscreen on hyvä? Pitääkö tilata jostain kamerakaupasta ryöstöhinnoin vai kelpaako pelkkä vaaleanvihreä kangasverho?
 
Dramo
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 111

5 years ago

Greenscreenin käytön perustana on ns. keying, suom. "kiiaus". Kuten olet varmaan ymmärtänyt, siinä poistetaan tietty osa kuvasta värin perusteella. Siispä mikä tahansa tasainen ja tasaisesti valaistu pinta, joka on sen värinen että sitä väriä ei ole laikkuakaan edessä olevassa kohteessa periaatteessa käy. Parhaita ovat kirkas vihreä ja sininen. Mitään erityisempää taikaa kankaassa ei sinänsä siis ole.

Oma ohje onkin siis: panosta greenscreenin tasaiseen valaisuun. Se on paljon oleellisempaa kun pienet sävyerot kalliin ja halvan kankaan välillä. Halpakin toimii, kunhan sen pinta on tasainen ja kuvioton, kiiltoa ei saisi olla nimeksikään ja tietysti paksumpi kangas pysyy aina helpommin rypistymättä. Nämä optimaaliset ominaisuudet vain tuppaa löytymään kätevästi niistä oikeista greenscreeneistä :)

Digivideon puolella asiaa puitu varmasti sivutolkulla: http://www.digivideo.fi/phpbb2/
 
Perry
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 126

5 years ago

Tärkeää on että tausta olisi tasainen ja tasaisesti valaistu. Lisäksi on tärkeä estää taustasta heijastuvan valon liika joutuminen kuvauskohteeseen, muuten on esim. vihreää kajoa esim. ihmisen poskissa.

Chromakey-väriä saa kai myös maalina, jos on sopiva seinä mitä maalailla. Etuina se että ei ole ryppyjä, ei kiillä ja voi tehdä sen kokoisen taustan kuin on tarvetta/tilaa. Voipi olla että jostain löytyy jotain sopivaa väriä halvempanakin.

Taustapapru http://www.fimeko.fi/tuotteet/taustakar ... reen-20633
Viimeksi muokannut Perry, 15.11.2011 klo 14.59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
AuntWithFlowerhat
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 67
Paikkakunta: Pirkkala
Viesti:

5 years ago

Kiitos infosta! Nyt vain kokeilemaan :)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä